Hayvansal gıdaların ve hayvansal ürünlerin elde edilmesine yönelik olarak yapılan hayvan yetiştirilmesi,  beslenmesi, bakımını kapsayan  tarım kolu genel olarak hayvancılık olarak adlandırılır. 

Hayvancılık sadece hayvan yetiştirilmesi, bakımı, ıslahı , beslenmesinden oluşan bir kol değil aynı zamanda

işletme teknolojilerini, ekonomiyi ve pazarlama gibi üretime yönelik birçok bilimsel öğleleri de içine alan  geniş bir konudur. 

Büyükbaş Hayvancılık ise  inek, öküz, sığır, manda, at, katır gibi hayvanların yetiştiriciliği ile ilgilenmektir.  Mandacılık eskiden sahip olduğu önemini kaybederek gün geçtikçe azalma göstermektedir. Önceki zamanlarda at, katır, eşek gibi hayvanlar yük taşıma amacı ile çokça kullanılırdı. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle, otomobillerin kullanılmasıyla  birlikte değerini kaybetmiştir. Ülkemizde büyükbaş hayvancılık en fazla Doğu  Anadolu bölgesinde yapılmaktadır. Bölge halkının en önemli geçim kaynağıdır. Büyükbaş hayvancılık ekonomiye doğrudan ve dolaylı olarak birçok katkı sağlayarak  ekonomide çok önemli bir yere sahiptir. Sığır besiciliği ve süt besiciliği ayrıca ele alınması gereken hayvancılık türüdür.  

Günümüzde birçok insan büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapmaktadır.  Artan nüfusla beraber kişi başına düşen et ve süt miktarı azalmaktadır. Bu sebeple Büyükbaş hayvancılıkla uğraşan insan sayısı da gittikçe ihtiyaç  artmaktadır.  Bunu sayısal verilerle açıklayacak olursak  1980’li yıllarda ülkemizde yaklaşık 44 milyon insan yaşıyordu, var olan büyükbaş hayvan sayısı ise 85 milyon civarındaydı. Yani ortalama  olarak kişi başına 2 tane büyükbaş hayvan düşüyordu.  Şu an ise 80 milyona yaklaşan nüfusumuzla ülkemizde yetiştirilen büyükbaş hayvan sayısı 57 milyon civarında. Bu veriler büyükbaş hayvan sektörüne ne kadar ihtiyacımız olduğunu göstermektedir.  İnsanları bu konuda teşvik etmeli var olan durumlarda iyileştirmeye gitmeliyiz. Günümüzde  büyükbaş hayvanların fiyatları o kadar fazla ki insanlar, köylüler bu hayvanların çalınma, kaybolma  korkusunu yaşamaktadırlar. Bu yüzden bu işe girişmekten çekinmektedirler. Siz çiftçilerimiz, köylü halkımız artık bu tasalardan kurtulun. Hayvan Takip cihazı sayesinde hayvanlarınızı koruma altına alabilirsiniz. İnek takip Cihazı / Öküz Takip cihazı  ile artık içiniz çok rahat olacak. Hayvan Takip cihazı plastik kabuktan yapılmış şirin bir üründür. 32 gram ağırlığındadır. Hayvanınız onu ağırlığını hissetmeyecektir.   İnek takip cihazının normal kullanımda 6 gün pil ömrü vardır.Fakat dilerseniz cihazı uyku moduna alarak şarjının 20-30 gün arası gitmesini sağlayabilirsiniz. Cihaz uyku modunda size devamlı konum bilgisi göndermez siz hayvanınızın konumu öğrenmek istediğinizde uygulamayı açar konumu öğrenebilirsiniz. Ve daha sonra 2 saat içerisinde hızlıca şarj edebilirsiniz.  Öküz takip cihazı bir sim kart aracılığı ile çalışır. Bu sayede hayvanınızın konumunu her yerden rahatlıkla alabilir, olası tehlikelere karşı hayvanınızı koruyabilirsiniz.  Hayvan takip cihazlarının fiyatlarında büyükbaş hayvanınızın  değerinin çeyreğinin çeyreği kadar bile değildir. Hayvan takip çipi ile hayvanlarınız güvende olsun sizlerin de içleri  rahat olsun.