Canlılar alemi, insan, bitki ve hayvanlardan oluşur.    İlk çağlarda insanlar hayvanlardan korkuyorlardı . İnsanlar hayvanlardan korunmak için evlerini dağların yamaçlarına, kayalıklara  inşa ediyorlardı.  Zamanla insanlar hayvanlara yaklaştılar, korkmamaya başladılar.  İnsanlar  daha sonra bu  çağlarda kedi, köpek, at, koyun, sığır gibi hayvanları evcilleştirmeyi başardılar. Evcilleşen hayvanlar insanların en büyük yardımcısı oldu.

 Pek çok filmde, kitapta, ya da gerçek hayatta sahipleri için canını veren hayvan hikayeleri okuruz, duyarız,izleriz.  Hayvanların sahiplerine bağlılıkları, sadakatleri hayvan sevgisinin doğmasına ve büyümesine sebep oldu.  Hayvanı seven insanlar hayvan hastalıklarına iyileştirmek için çalıştılar. Birçok yöntem, ilaç vs. geliştirdiler.  Bugün tüm uygar ülkelerde hayvan hastahaneleri kurulmuştur.  Hayvan hastalıklarına karşı birçok önlem ve koruma metodu uygulanmaktadır. 

Başlıca besinlerimiz olan et, süt, yumurta, yağ  hayvanlardan sağlanmaktadır.  Giyeceklerimizin büyük bir bölümü de hayvanların derisinden, yününden ve tüylerinden yapılmaktadır. Bazı ilaç, aşı vs. gibi maddelerde de hayvansal  maddelerden yararlanılmaktadır.  Doğadaki birçok hayvandan doğrudan ve dolaylı olarak faydalanmaktayız.  

Hayvanları seven insanlar, insanları daha içten ve samimi bir sevgi ile severler.  Hayvanları seven insanların  yardımseverlik, iyilik, dostluk gibi  duyguları daha  fazla gelişmiştir.  

Hayvanların yasalar önünde birçok hakları bulunmaktadır.  Hiçbir insan hayvanların her şeyden önce doğal hayatın bir parçası olduğunu onların da bir canlı olarak bu doğada yaşama haklarının bulunduğunu unutmamalıdır. 

Tüm insanlar ellerinden geldiği kadar hayvanları korumaya çalışmalıdır. 

Hayvanları korumak için; 

  1. Zor durumda olan  hayvanları koruyalım. Onların bakımına yardımcı olalım.
  2. Bakımını üstlendiğimiz hayvanların yiyeceklerini, içeceklerini düzenli olarak karşılayalım.  .
  3. Hayvanlara eziyet edilmesi insanlıkla bağdaşmaz.  Ayrıca bu davranış yasalarımıza göre suçtur. Bu suçu işleyenleri uyaralım.
  4. Kuşların ve  karıncaların yuvalarını bozmayalım. Yumurtalarını almayalım. Avlanma mevsimi dışında kesinlikle av hayvanlarını avlamayalım.
  5. Hayvanları korkutmayalım, ürkütmeyelim. Onlara şakadan da olsa eziyet etmeyelim.
  6. Bakamayacağımız, besleyemeyeceğimiz  hayvanları eve almayalım. Biz almazsak belki bakabilecek biri alır.
  7. Yiyecek artıklarımızı, özellikle ekmeği, çöplüğe atacağımıza yakınımızda bulunan hayvan besleyicilerine  ya da birilerinin görebileceği uygun bir yere bırakalım.  

Bütün bunların dışında en önemlisi onları koruma altına almalıyız. Birçoğumuzun beslediği evcil hayvanı bulunmaktadır. Bu evcil hayvanlar sahipleri için çok önemlidir. Onların kaybolması, kaçırılması, ölmesi vs. sahiplerinde derin üzüntülere neden olabilmektedir.  Bu üzüntüleri yaşamamak için hayvan sever insanların imdadına   Hayvan Takip cihazları yetişmektedir. Bu cihaz sayesinde aklınız hayvanınızda kalmayacak,  kediniz, köpeğiniz güven altında olacak. 

Hayvan Takip cihazını en hareketli hayvanlarda dahi kullanabilirsiniz.   Tek yapmanız gereken hayvan takip gps cihazına  bir sim kart yerleştirmektir.  Daha sonra gerekli uygulamaları yaptıktan sonra hayvan  takip sistemini evcil hayvanınızın tasmasına rahatlıkla yerleştirebilirsiniz.  Hayvan takip programının 6 gün pil ömrü vardır. Hayvan takip çipi 2 saat içerisinde şarj edilebilir.  Telefonun ile evcil hayvanınızı takip edebilir,  yurt dışından dahi  hayvanınızın konumunu alabilirsiniz. Çok sevimli , küçük dostlarınız için bir şeyler yapmanızın tam zamanı. Sail güvenlik / Hayvan takip tasması ve diğer ürünlerimiz için sizleri sitemize bekleriz.